Chiel is geboren in Twente en opgegroeid in de Achterhoek in een zeer muzikaal gezin. Hij begon ooit op trompet maar vond al snel de liefde voor het slagwerk. Toch kan hij beide passies combineren als slagwerker bij het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee.
Maar deze vrolijke Achterhoeker doet meer dan dat. Hij dirigeert een aantal slagwerkgroepen en geeft muzieklessen. En dat laatste doet hij met veel plezier bij Crescendo.

Met zijn enthousiasme laat hij kinderen zien hoe ontzettend leuk en leerzaam muziek maken is. Zijn lessen zijn afwisselend door de combinatie tussen snare drum, drums en mallets te zoeken. Op een speelse manier haalt hij het maximale uit zijn leerlingen!

Martine is een muzikale spring in het veld. Vanaf haar zevende levensjaar maakt zij muziek: blokfluit, gitaar, zang en saxofoon. Op haar 18e is zij begonnen aan een studie voor muziektherapeut waarna zij voor zichzelf is begonnen als docent Muziek op Schoot. De twaalf jaar aan ervaring als hulpverlener die zij tussentijds opdeed, gebruikt zij tegenwoordig in haar manier van lesgeven.

Plezier in muziek maken staat bij Martine voorop. “Je kunt er zo veel in kwijt en je instrument kan echt je maatje worden als je er fijn op kunt spelen.” Martine geeft heel spelenderwijs les, waarbij er veel ruimte wordt gelaten om te experimenteren.

De in Australië opgegroeide Nancy vond op haar dertiende haar grote muzikale liefde in de klarinet. Naast klarinet speelt zij saxofoon, piano, gitaar en dwarsfluit. In Brisbane (Queensland) studeerde zij klarinet bij John Harrison (Basklarinettist van het Queensland Symphony Orchestra), zij haalde daar haar ‘Bachelor of Music’ en kwam vervolgens in 1996 terug naar Nederland om klarinet te studeren bij Reinier Hogerheijde in Arnhem aan het ArtEZ.

Samen spelen vindt zij het leukste dat er bestaat. “Dit is ook wat mij trekt aan Crescendo, het samen musiceren en dat met een grote diversiteit aan leeftijden.  Dat zowel jongere evenals volwassenen samen met overtuiging en enthousiasme  muziek maken.” Nancy vindt het belangrijk dat leerlingen aan verschillende muziekstijlen proeven en probeert haar lessen zoveel mogelijk aan te passen op de belevingswereld van de leerling.