Het Harmonieorkest van Crescendo telt momenteel 53 leden, variërend van jong tot oud, en staat onder leiding van Chiel Zomer. Gedurende het jaar worden er zowel binnen- als buitenconcerten gehouden in Elden en de omliggende regio. Het Harmonieorkest verzorgt geen lopende optredens meer, en het bijbehorende uniform is enkele jaren geleden afgeschaft.

Dirigent

Sinds 2018 is Chiel Zomer (1987) de dirigent van het Harmonieorkest Crescendo. Chiel groeide op in een zeer muzikaal gezin en muziek zit hem in het bloed. Op 8-jarige leeftijd begon hij met trompet spelen, maar al snel ontdekte hij zijn liefde voor slagwerk. Na zijn studie aan het Artez Conservatorium in Arnhem is Chiel werkzaam als slagwerker, docent en dirigent.

Sinds 2007 is Chiel ook actief als slagwerker bij het Orkest van de Koninklijke Marechaussee.

Muzikale themaconcerten

Crescendo Elden-Arnhem is een levendige muziekvereniging waar themaconcerten een belangrijke rol spelen. Deze concerten bieden een gevarieerd repertoire en dienen zowel de muzikanten als ons brede publiek. Bovendien zijn de themaconcerten vaak omvangrijke projecten, waarin we als vereniging onze sterke punten tonen: muzikale excellentie, saamhorigheid, en vrijwillige inzet.

Een opmerkelijk voorbeeld hiervan is Circus Crescendo: vier uitverkochte circusshows in een grote circustent in Elden. Dit was niet alleen een muzikaal spektakel, maar ook een fantastisch verenigingsweekend, waar jong en oud samenwerkten aan deze geweldige productie.

Daarnaast waagden we ons aan iets nieuws met ‘Crescendo is coming to town’. Dit onvergetelijke kerstconcert vond plaats in de Eusebiuskerk en werd opgeluisterd door niemand minder dan Simone Kleinsma. Het publiek genoot van een sfeervolle avond vol entertainment en muziek. Ook Vajèn van den Bosch (bekend van o.a. ‘The Voice Kids’ en de musical ‘Grease’), Russell Patawala, en Arnhem’s eigen popkoor BSUR werkten mee aan dit bijzondere programma.

Repetitie

Het Harmonieorkest repeteert elke dinsdagavond van 19.30 tot 21.15 uur in hun eigen verenigingsgebouw genaamd ‘De Muziekboerderij’ in Elden. Voel je vrij om eens binnen te lopen!