De Muziekfabriek

Bij de Muziekfabriek gaan we experimenteren! Wat kan je allemaal met de verschillende instrumenten in een orkest? Wat is er nodig om samen muziek te maken? Hoe is muziek opgebouwd? In de Muziekfabriek ontdek je alles over ritme, dynamiek en sfeer! Na 18 weken van muzikale experimenten sluit je af met een spetterend eindconcert. Hoe tof is dat? De Muziekfabriek is bedoeld voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar.

Het tarief voor de Muziekfabriek is € 100,-.

De lessen starten op 26 oktober 2024 en vinden elke week plaats op zaterdag van 9.30 tot 10.15 uur in 'De Muziekboerderij' in Elden.

De vervolgopleiding

In de vervolgopleiding worden individuele lessen gegeven voor slagwerk, koperinstrumenten zoals hoorn, trompet, trombone, bariton, en voor houtinstrumenten zoals dwarsfluit. saxofoon en klarinet. De lesduur varieert afhankelijk van het diploma dat leerlingen volgen:

  • A-diploma: 20 minuten
  • B-diploma: 25 minuten
  • C- en D-diploma: 30 minuten

Leerlingen B, C en D kunnen in overleg met de docent voor een kortere duur van de lessen kiezen.

Per semester worden 18 lessen gegeven.
Leerlingen kunnen, indien beschikbaar, een instrument van de vereniging in bruikleen krijgen.
Om te leren samenspelen, nemen leerlingen die een instrument al redelijk beheersen, deel aan een leerlingenensemble.

De tarieven voor de vervolgopleiding zijn, met ingang van augustus 2023 (exclusief de verenigingscontributie), als volgt per semester:

  • Individuele les 20 minuten: € 150,-
  • Individuele les 25 minuten: € 187,50
  • Individuele les 30 minuten: € 225,-

Deze verenigingscontributie bedraagt  € 102,- per semester.

Leerlingen die alleen les willen volgen en niet deelnemen aan het leerlingenensemble of niet instromen in het Harmonieorkest of een van de ensembles van de vereniging, betalen een verhoging van 50% van het lesgeld. Deze verhoging wordt niet toegepast op de verenigingscontributie.

GelrePas-houders kunnen hun tegoed voor het volgen van cursussen besteden aan muzieklessen bij Crescendo. Crescendo biedt pashouders 25% korting op contributie en lesgeld.

Daarnaast geldt een meer-kinderen-korting: voor het tweede en elk volgende kind (tot 18 jaar) uit één gezin geldt een korting van 20% op het lesgeld (niet op de contributie).